Meni

Mnogo želja se bo tkalo v teh dneh. Rojevali se bodo poljubi, objemi, stiski rok. Oči bodo žarele pred toplim ognjiščem v krogu naših najdražjih. Srce ve, kje je doma. Naj se dobro z dobrim vrača. Naj bodo zamere, bolečine danes in v prihodnjih dneh obsijane z lučjo. Potrebujemo drug drugega. Sedaj še bolj kot kadarkoli prej. Bodimo strpni, sočutni, nežni do sebe in drugih živih bitij. Vem, da je včasih težko narediti prvi korak v novo smer. A povem vam, da je vredno; vsake bolečine, vsakega nasmeha, ki ga srečaš na poti. Kako šele boli, ko vztrajaš v nečem, kar je že zdavnaj odslužilo svojemu namenu. Nismo sami. Vedno je ob nas nekdo, ki nas podpira, ki nam osvetljuje pot. Tudi ko se nam šibijo kolena, ker se bojimo stopiti korak naprej. Poznam ta občutek. A če ne poizkusimo, nikoli ne bomo vedeli.

Rada imam širino; obzorja, znanja, razmišljanja. Ljubim globoko, iskreno. Kljub strahu, ki še občasno pokuka na plan in mi grozi s preteklimi razočaranji. Učim se; drugačnosti v dojemanju, razmišljanju. Želim iz starih okvirjev; zgodb, vzorcev. Novoletnih zaobljub ne pišem več, čutim jih in prepuščam trenutku. Prisegam na preprostost življenja. Tako osvobojeno se počutim. V novem letu si želim biti še bolj potrpežljiva, razumevajoča do drugače mislečih, sočutna, ponižna, ter v služenju vsemu življenju.

Tudi vam želim vse dobro v letu ki prihaja. Naj bo boljše kot to, ki se počasi izteka; vsak zase ve kako in na kakšen način. Dobrega ni nikoli preveč, tega nikdar ne pozabimo.

Želim vam mirne, blagoslovljene božične praznike, ter sreče v novem letu.

Z ljubeznijo,

Mateja