Meni

Odpni mi okove

Zgodba govori o ljubezni, življenju, izgubi, radosti, ponovnem rojstvu. Postavljena je v dogajanje med Anglijo in Slovenijo. Heleno po smrti staršev v svojo hišo sprejme bogat aristokratski stric z imenom Mike. V zameno, da lahko tam živi, mora opravljati hišna opravila. Je neizprosen, grob in globoko ranjen. Nedolžno dekle z močno voljo do življenja v tej hiši spozna ljubezen svojega življenja. Ljubezen ju vodi skozi življenje, do izobrazbe, poroke in starševstva. Iz Anglije v Slovenijo in nazaj. Iz bolečine v odpuščanje. Iz izgube v novo rojstvo. Bo stricu uspelo odpreti srce in pozdraviti rane preteklosti? Bo Helena končno spoznala svojo babico? V življenju je vse mogoče, če si le dovolimo sanjati. Roman obsega 234 strani, mehka vezava, brez zaščitne folije, velikosti 14 x 20 cm.

nazaj v knjigarno

14,40 €

18,00 €

-20 %

*Poštnina gratis.

Če se ne motim, je v romanu dobro motiviran in premišljen dogajalni čas, ki se povezuje z letnimi časi, ki ob tem dobijo simbolni pomen. Če se ne motim, so omenjeni vsi letni časi, razen pomladi. Zgodba se začne poleti, na vrhuncu. Jeseni stric umre, nekje v tem času Veronika zanosi. Zgodba z odprtim koncem se zaključi pozimi, na božični večer, ki je po tradiciji družinski praznik. Nastane na novo vzpostavljena družina. Če se ne motim, izračun kaže, da naj bi se Veronikin in Marcusov otrok rodil spomladi.

"Zgodba se začne poleti, na vrhuncu. Jeseni stric umre, nekje v tem času Veronika zanosi." 

right
right

A.B.Krooss

Prebujena v strasti, prvenec slovenske avtorice Mateje Kobale je kot dobra bonboniera. Razveseliš se je, ko si jo ogledaš in prebereš izvleček na zadnji platnici, že uvodno besedilo te popelje v dobro domišljeno predigro ljubezni malce razširjenih okvirov in se zaključi v tisto pravo čutečo, okusno in zaželjeno romanco, katere marcipan še dolgo ostane v tebi. Dogaja se v Sloveniji. Besedilo se super zaključi s pesmijo Thich Nhat Hanh. In rekla sem si: ‘ ja, seveda. To je to.’
Čestitke avtorici za super prvenec!

"Dogaja se v Sloveniji. Besedilo se super zaključi s pesmijo Thich Nhat Hanh." 

right
right

@AVTORICAMATEJAKOBALE

Vesela sem, da se bomo slišali! Moj cilj je odgovoriti na vsa e-poštna sporočila v najkrajšem možnem času.

Uporabi spodnji obrazec ali mi piši na knjigarna@matejakobale.com

o

sporočil

Pošlji mi

Tvoje sporočilo je bilo poslano. Kmalu te bom kontaktirala

vala!

H

KONTAKTIRAJ ME