Meni

Jessica – pot izgubljene ženske

Jessica je plesalka, spremljevalka iz Manhattna. Z globoko rano zlorabe, kar povzroča jezo do moških ter sram in gnus do svoje intime. Pot ji prekriža umirjen, čeden odvetnik Alex, ki je na nek način povezan z njeno preteklostjo. Z njegovo pomočjo prične spoznavati tisti del sebe, ki se ga dolgo ni želela dotakniti. Njen ognjevit temperament jo pelje čez razne izkušnje, situacije in nazadnje do točke, ko se odloči oditi in povsem preobraziti svoje življenje. Pot jo popelje v Brazilijo, sama ne ve zakaj. Tam sreča prelepo Mario, s katero se zaplete v kratko romantično zvezo, spozna življenje Drag Queen zvezd, dokler se nenadoma znova ne sesuje. Takrat končno prizna, da potrebuje pomoč. Zgodba je polna dogodivščin, vpogledov v nočno življenje New Yorka, v življenje spremljevalk bogatih vplivnežev, odnosov z moškimi, ženskami, predvsem pa je to pot, njena zgodba, ki jo je pripravljena deliti z vami. A ji bo uspelo skozi vse prepreke do srečnega življenja? Si bo končno odpustila? Je Alex moški njenega življenja ali se bo raje odločila za življenje z Mario? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete v knjigi. 

nazaj v knjigarno

14,40 €

18,00 €

-20 %

*Poštnina gratis.

Če se ne motim, je v romanu dobro motiviran in premišljen dogajalni čas, ki se povezuje z letnimi časi, ki ob tem dobijo simbolni pomen. Če se ne motim, so omenjeni vsi letni časi, razen pomladi. Zgodba se začne poleti, na vrhuncu. Jeseni stric umre, nekje v tem času Veronika zanosi. Zgodba z odprtim koncem se zaključi pozimi, na božični večer, ki je po tradiciji družinski praznik. Nastane na novo vzpostavljena družina. Če se ne motim, izračun kaže, da naj bi se Veronikin in Marcusov otrok rodil spomladi.

"Zgodba se začne poleti, na vrhuncu. Jeseni stric umre, nekje v tem času Veronika zanosi." 

right
right

A.B.Krooss

Prebujena v strasti, prvenec slovenske avtorice Mateje Kobale je kot dobra bonboniera. Razveseliš se je, ko si jo ogledaš in prebereš izvleček na zadnji platnici, že uvodno besedilo te popelje v dobro domišljeno predigro ljubezni malce razširjenih okvirov in se zaključi v tisto pravo čutečo, okusno in zaželjeno romanco, katere marcipan še dolgo ostane v tebi. Dogaja se v Sloveniji. Besedilo se super zaključi s pesmijo Thich Nhat Hanh. In rekla sem si: ‘ ja, seveda. To je to.’
Čestitke avtorici za super prvenec!

"Dogaja se v Sloveniji. Besedilo se super zaključi s pesmijo Thich Nhat Hanh." 

right
right

@AVTORICAMATEJAKOBALE

Vesela sem, da se bomo slišali! Moj cilj je odgovoriti na vsa e-poštna sporočila v najkrajšem možnem času.

Uporabi spodnji obrazec ali mi piši na knjigarna@matejakobale.com

o

sporočil

Pošlji mi

Tvoje sporočilo je bilo poslano. Kmalu te bom kontaktirala

vala!

H

KONTAKTIRAJ ME